هنر رسانه اي براي معرفي فرهنگ و تمدن ملت هاست


هنر و رسانه
يادداشتي از رضا پارسیان نژاد (رئيس حوزه هنري استان ياسوج)
از سنگ نبشته های دوران باستان و اشعار و اساطیر یونان گرفته تا آثار امروز هنر مدرن هر اثر هنری خود رسانه ای بوده است در معرفی فرهنگ و تاریخ و تمدن ملت ها.
اما با این وجود هر اثر هنری همیشه واجد اصالت و تقدس خاصی بوده است که ماهیت آن با هر اتفاقی، هم چنان حضور قوی ای در دنیای ما داشته است، گرچه این ماهیت ممکن است تاویل هایی بی شماری در پی داشته باشد.
اما به هرحال ظهور و رشد رسانه های شنیداری و بویژه دیداری در دنیای جدید و تاثیرگذاری بر تمام حوزه های مختلف زندگی انسان، هنر را نیز متاثر از خود نمود. به گونه ای که از درون همین ترقیات تکنولوژیک چند هنر جدید به خانواده هنر اضافه گردید؛ عکاسی، سینما، گرافیک، انیمیشن و ... و از طرف دیگر این تولیدات جدید بر هنرهای با سابقه ای چون نقاشی، معماری، شعر و ... نیز تاثیر گذاشتند، به گونه ای که در اوایل خیلی ها آینده ای برای نمایش و نقاشی به جهت ظهور سینما و عکاسی متصور نبودند، اما با همه اینها اصالت هنر و فطرت هنرجو و حقیقت طلب انسان ها بزرگترین محافظ این هنرها بوده است و همچنان، این هنرها زنده و در عین حال پرطرفدار هستند.
اما آنچه در این بین نمی توان نادیده گرفت نقش و جایگاه رسانه در دنیای ما می باشد که هرگز نمی توان برکنار از این جایگاه بود.
رسانه ها می توانند توزیع کننده منصف و حامل مناسبی برای آثار هنری اصیل به تمام جامعه باشند و هم چنین نقش مهمی در آگاهی بخشی به جامعه ایفا نمایند.
هنر و رسانه گرچه دو مقوله ای هستند که تضادهایی هم با یکدیگر دارند اما مدیریت صحیح رسانه می تواند به امتزاج مفید و موثر این دو کمک نماید.
امروزه رسانه ها می توانند در اسرع وقت و با حداقل هزینه آثار فاخر و شایسته هنری هنرمندانی را که بعضاً درگیر مشکلات کاری و مالی هستند به خانواده ها و خلوت شخصی افراد ببرند و موجب ترغیب و تشویق عموم به بهره گیری و استفاده ی از هنر گردند.
حوزه هنری بنا بر رسالت ذاتی خود که همانا ترویج فرهنگ و هنر دینی در متن جامعه است، اهتمام جدی دارد تا از قابلیت های رسانه های گوناگون بهره گیرد. جای خالی روزنامه یا مجله در حوزه مدت ها بود احساس می شد که سرانجام به لطف خداوند متعال و همت بلند هنرمندان و نویسندگان حوزه هنری استان این مهم به تحقق رسید.
منبع: پايگاه اطلاع رساني حوزه هنري ياسوج


قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره